Blöt final med allsången i Plantaget

Lite vemod, en skvätt regn och många kärleksfulla kramar. Det var receptet när allsången i Plantaget i går kväll tog sommaradjö i Vänersborg.

ANNONS
|

De trevliga och trallande torsdagskvällarna är över för den här gången. Tur då att avslutningen lämnade en härlig eftersmak som lär sitta i tills det är dags igen i augusti.

Kent-Ove "Mille" Melin och gänget inledde gårdagskvällen i ett rasande glatt tempo - instrumenten gick varma när bland annat Jag tror på sommaren, Vårat gäng, Gåsapågen, Gröna granna sköna sanna sommar och En kväll i juni brändes av under den första halvtimmen.

Och glädjen från scenen smittade lika snabbt av sig på den lite småfrusna publiken.

- Nu får vi kramas för att hålla värmen,

inom eller utom äktenskapet det struntar vi i, sa Mille och lockade fram den första av många skrattsalvor.

ANNONS

Mitt framför scenen satt två riktiga solstrålar, Gunnar Gustavsson och Birgit Karlsson. De hade definitivt inga problem med att kramas.

- Fast vi är inte gifta, vi är "ibland-bo",

sa Birgit och log, vacker i sin röda hatt.

Hon berättade att paret alltid är på plats i Plantaget när det vankas allsång.

- Ja det här missar man inte, fyllde Gunnar i. De är ju så roliga och duktiga på att sjunga och Mille är verkligen en "born entertainer".

Förutom sången har även historikern Peter Johanssons besök blivit ett givet inslag i allsångskvällarna. Varje gång har han med sig ett nytt spännande föremål som han hittat i någon dammig gömma i museet. Den här kvällen var det något buckligt och rostigt han visade upp.

- Det är en lur som användes av gamla tiders tornväktare i Vänersborg. De sattes i kyrktornen efter den stora branden för att vaka så att ingen ny eldsvåda skulle bryta ut. Men 1899 ersattes de med en elektrisk apparat.

I går var det dock inte någon större brandrisk i Vänersborg, det var minst sagt blött. Regndropparna skrämde nog bort en del allsångsentusiaster, för det var inte riktigt nära publikrekord.

ANNONS

Eller som Mille uttryckte det:

- Det är inte fullsatt, men det låter bra ändå.

ANNONS